[VIDEO] Legendární fotbalový víkend 3.-4. června :)

Tento víkend odehráli naše družstva poslední domácí zápas. Pokud jste se nepřišli podívat, tak v tomto ročníku už máte doma smůlu. Ale nemusíte zoufat, že nebudete vědět, co o víkendu dělat. Ještě pořád se můžete s námi vyrazit podívat na dva poslední venkovní zápasy.Než přejdeme k samostatným zápasům, tak musíme zmínit hlavní událost víkendu, která všechny výsledky předčila. V roce 1976 se stala spousta historicky důležitých věcí, byla založena firma Apple naši fotbalisté (Československo) získali v Bělehradě zlatou medaili a Tomáš Svozil začal hrát za Hlubočky. No a teď v neděli, po 47 letech, za nás odehrál svůj poslední domácí zápas. Tom nám bude dále předsedat , ale kopačky po sezoně věší na hřebík. To je aspoň oficiální verze, kterou řekl doma ženě, jak moc bude hřebík pevně přibit se ještě uvidí.) Jak dlouhá doba je 47 let? Tom když za nás začal hrát, tak měl dlouhé husté vlasy. Takhle dlouhá doba to je. Reprezentaci sice k žádné další medaili nepomohl, ale s námi vykopal několik historických výsledků. Takže Tome za všechny hráče ti moc děkujeme!!No teď v rychlosti teda, co ty zápasy? Když už jsme začali nedělí, tak jí budeme i pokračovat.

B-tým

Protože Tom nosil většinu své kariéry na zádech dres s číslem deset. Tak na jeho počest nadělilo naše B-čko deset gólů soupeři ze Šumvaldu . Naši hráči předvedli opravdu dobrý výkon. Celých 90. minut byli lepším týmem a soupeře příliš k něčemu nepustili. Gólovou nadílku v 7. minutě symbolicky otevřel Svozka jr (Matěj Svozil). Do konce prvního poločasu se pak ještě trefil Martin Ambrož a dvakrát Martin Auffahrt. Do druhého poločasu se už tedy nastupovalo v podstatě za rozhodnutého stavu 4:0. Soupeř byl více méně odevzdaný a zápas pouze dohrával. Alespoň malý důvod k radosti přeci jen měl. V 51. minutě se krásně ze 35 metrů trefil hostující Vozátar a snížil na 4:1. To bylo ale od hostů vše a pak už jen vytahovali míče ze své sítě.

Do konce zápasu se nám podařilo ještě šestkrát skórovat a vyhrát tak v celkovém poměru 10:1. Ve druhém poločase se 2x trefil Radek Škapa, který se vrací po těžkém zranění. Formu má už teď dobrou a my se těšíme co bude předvádět, až bude mít i natrénováno. Další dva góly přidal Ambi a završil tak nedělní hattrick. No ale střelcem dne se stal hráč, od kterého by to nikdo po zápase v Želatovicích nečekal. Aufik pochopil, že hlavou to nepůjde a proto se uchýlil k jeho specialitě, Brněnskému nártu a i ve druhém poločase nasázel do soupeřovi brány dva góly. Celkově si tedy na konto připsal čtyři přesné zásahy. Kdyby kluci ze Šumvaldu věděli, že jim dá čtyři góly Aufi, tak by asi ani nejezdili. B-tým si tedy zaslouženě vzal tři body a pro Toma připravil velice pěkný poslední zápas.

A-tým

A-tým odehrál svůj poslední domácí zápas klasicky v sobotu. Hostili jsme tým ze středu tabulky FC Beňov. Naším cílem je v sezoně skončit nejhůře na čtvrtém místě, zároveň se jednalo o poslední domácí zápas a tak jsme se chtěli před domácími fanoušky vytáhnout pěkným fotbalem a zároveň získat tři body. Jasně tohle říkáme vždycky a většinou to pak tak nevypadá, ale teď se nám to povedlo oboje. Soupeř podle výsledků neměl příliš formu, ale byli jsme si vědomi jeho kvality a určitě jsme nechtěli, aby zrovna na nás se chytil. Do prvního poločasu jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli a již v 6. minutě jsme se dostali do vedení 1:0. Vít Koplík se na malém vápně dostal k odraženému míči a prostřelil všechno co mu stálo v cestě. Hoste se soustředili hlavně na bránění v hlubokém bloku a protiútoky.

My jsme drželi více míč na kopačkách, ale ve finální fázi nám chybělo více klidu a trpělivosti. Z toho pramenily zbytečné chyby. Naštěstí Beňov situace před naším vápnem řešil nekvalitně, takže se mu žádnou z našich chyb nepodařilo potrestat. Naši hráči postupně utahovali více šrouby, z toho pramenilo množství brankových příležitostí. Ve 20. minutě se po pěkné kombinační akci dostal sám před brankáře Martin Ambrož, obstřelil brankáře, ale jeho střela prozatím skončila jen na tyči. Smutní jsme moc být nemuseli, protože již ve 31. minutě jsme rozehráli rychlou akci přes pravou stranu. Ambi tentokrát zatáhl míč do vápna, nechal projet soupeře a naservíroval přihrávku Tomovi Režnému, ten z deseti metrů nedal brankáři šanci.

Do konce poločasu se již skóre neměnilo a tak se do kabin odcházelo za stavu 2:0. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit stejně aktivně a hlavně se vyvarovat zbytečných ztrát, protože těch bylo v prvním poločase vice než dost. Již v 50. minutě jsme se mohli znova radovat Martin Aufi našel přesným centrem na malém vápně Ambiho a ten hlavou zvýšil na 3:0. Hra se pak dále odehrávala na polovině soupeře. To bylo fajn pro naše fanoušky, protože jich většina seděla za bránou Beňova. Bohužel v 63. minutě se nám nepodařilo ubránit jednu z ojedinělých šancí hostů ve druhém poločase a ti tak snížili na 3:1. FC Beňov potom odpadl fyzicky, hosté se již nestačili vracet do bloku a tak naši hráči měli na útočné polovině více místa. A toho dokázali využít. Nejprve v 70. minutě dostal nahrávku na středu hřiště volný Míra Sekela a ten pěknou ranou zpoza vápna zvýšil na 4:1.

Za dvě minuty bylo ještě veseleji. Tomáš Režný dostal průnikovou přihrávku, utíkal sám na brankáře, obehrál brankáře, dal gól, 5:1. Beňov v 75. minutě vykřesal jiskřičku naděje a snížil na 5:2. Tato jiskřička ale pohasla za 5. minut. František Henkel dostal míč za obranu a z levé strany střelou k bližší tyči zvýšil na 6:2. Do konce zápasu se skóre měnilo ještě jednou. V 81. minutě dal svůj druhý gól v zápase Míra Sekela. Ten má po návratu ze zranění famózní střeleckou bilanci dva zápasy / tři góly. A-čko zaslouženě zvítězilo 7:2. Naši fanoušci můžu být s posledním domácím víkendem více než spokojení. Výsledné skóre 17:3 ze dvou zápasů je docela fajn.

Také máme famózního čtyř gólového střelce, kterého bude těžké udržet mimo „hrušku“. Počasí bylo fajn, klobása se dala, v neděli bylo pivo zadarmo, takže za nás podařený víkend.Na našem webu můžete zase kouknout na video ze zápasu. Tak šup potřebujeme views. 🙂

Mládež

Dorosti v uplynulém víkendu stihli odehrát 2 zápasy. Poslední květnový středeční den odehráli na domácí půdě derby s Velkou Bystřicí a to s fámózním výsledkem pro naše hochy 12:1 !! Šesti góly se blýskl Martin Ambrož, který sice hrává v mužské kategorii, ale vzhledem k jeho ročníku narození se jednalo o poslední domácí zápas za dorost a tento atraktivní „špíl“ si nenechal ujít. Další čtyři fíky vsítil kapitán družstva Jirka Grauer, což je také perfektní individuální výkon. Po gólu se podíleli na demolici soupeře Patrik Řezníček a Ondra Balek. V neděli po poledni sehráli své druhé utkání v týdnu v Pňovicích . Kluci si odvezli pohodovou výhru 3:0, kdy dvě branky vsítil Ondra Balek a jednu Ondra Šipkovský. Mladší žáci odehráli svůj další zápas ve skupině o 1. – 8. místo na domácí půdě proti Šumvald, který porazili 5:1. Brankové příležitosti proměnili 2x Vojta Švébiš, Honza Tureček, Pepa Spurný a Tonda Horváth.Mladší přípravka sehrála o tomto víkendu turnaj vv FK Horka nad Moravou. S domácím celkem sice prohráli 10:2, ale zadařilo se zvítězit ve dvou zápasech a to s celkem FK Nové Sady 4:1 a se Štěpánovem 9:6.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.